Само двама пияни зад волана

Общество
16:30 - 02 Юни 2023
1186
Само двама пияни зад волана

Двама мъже са задържани за шофиране след употреба на алкохол в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Мъж на 29-години е задържан, след като допуснал пътнотранспортно произшествие в нетрезво състояние. Инцидентът е от 1 юни, около 23:00 часа, в град Алфатар, когато с несъобразена скорост мъжът управлявал лек автомобил „Хонда" и се ударил в паркирана кола.

Пристигналите на адреса полицейски служители тествали водача с дрегер, който отчел 2.81 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за медицинско изследване, задържан е за срок до 24 часа.

За шофиране в нетрезво състояние в ареста е задържан и 59-годишен мъж. Той е засечен вчера, около 20:30 часа, по ул. „Н .Й. Вапцаров" в Силистра зад волана на лек автомобил „Мерцедес". Алкохолната му проба с дрегер отчела 1.61 промила. Водачът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа.

Справката показва, че през миналата година в Силистренско са съставени 226 акта за установяване на административно нарушение срещу водачи, употребили алкохол, като 123 от тях са за концентрация под 1,2 промила, а 103 - за концентрация над 1,2 промила. Съставени са и 75 акта срещу водачи, употребили наркотични вещества.