Само Красимира Катинчарова отиде на преговорите с ИТН

Топ
11:46 - 30 Юли 2024
1754
Само Красимира Катинчарова отиде на преговорите с ИТН

Започна срещата между ИТН и независимите депутати, напуснали "Величие". Красимира Катинчарова обаче беше единствената, която се отзова на поканата. 

Тя подчерта, че е упълномощена от колегите си да изрази позициите им.

От ИТН изпратиха покана до независимите депутати от "Величие", напуснали парламентарната група и довели до нейния разпад – Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова, Ирена Негинова.

В началото Катинчарова сподели, че е останала изненадана от това, че разговорите са започнали от най-малките в парламента. Тя приветства подхода на ИТН първо да се говори за политики и приоритети, и чак след това за имена.

Още в началото на разговора Красимира Катинчарова отбеляза, че те са внесели в Народното събрание проекторешение за изграждане на АЕЦ "Белене" с помощта на украинската страна.

"Имате ли интерес да развием базовите мощности. Вие отказвате да разгледате този проект, който е номер едно приоритет за бъдещи разговори. По силата на какви правила нашето предложение не е влязло в Комисията по енергетиката", попита тя.

 От ИТН заявиха, че са отворени за разговори.

"Няма проблем ние да говорим с колегите от енергийната комисия и вие да дойдете и да говорите с тях, но не да го поставяте като ултиматум. Това ли е единствената тема за разговор между нас или не", попита Тошко Йорданов.

Промяна на в графика на срещите обяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

За 17:30 часа са насрочени разговорите с Николай Марков, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и с независимия депутат Калоян Методиев (бивш депутат от "БСП за България").

За сряда е преместена срещата с председателя на ДПС Джевдет Чакъров и независимите депутати от ДПС.