Само в Lupa.bg: Агресивен младеж насъска 7 кучета срещу майка с бебе

Новини
12:07 - 24 Април 2019
8240
Само в Lupa.bg: Агресивен младеж насъска 7 кучета срещу майка с бебе

Депутатска съветничка и майка на двумесечно бебе бе нападната посред бял ден в столичен парк от психичноболен младеж, разхождащ 7 кучета. "Беше ужасно, много се уплаших", каза пред Lupa.bg Мария Масларска, която твърди, че с нищо не е предизвикала агресията на момчето на име Илия, което изведнъж, докато тя се разхождала в парк "Славия" със своето куче, се втурнало заедно с песовете и ги насъсквало срещу нея и спящото в количката пеленаче.

Масларска публикува преживяното в социалните мрежи, но природозащитници и кучкари побързаха да й изтрият постингите, а темата се превърна в "за" или "против" домашните любимци за много кратко време. Оказва се обаче, че Илия не просто е психичноболен тийнейджър, а състоянието му по никакъв начин не е контролирано от родителите му. За беда, след като майката на бебето подава сигнал в полицията за случилото се в парка, попада за разследващ полицай на бащата на момчето - Емил. След като алармира органите на реда, той се свързва с нея привечер, за да се опита да я успокои, че втори път случката няма да се повтори, както и че давал хомеопатични хапчета за състоянието на сина си.

От Илия обаче не се оплаква само Мария Масларска. Сигналите срещу него от дни валят. Въпреки че повечето хора от квартала го познавали като дружелюбно момче с проблеми в развитието, което спасявало купища бездомни котки и кучета от няколко години,  от време навреме проявявал и агресия срещу напълно непознати за него хора, какъвто е и случаят на нашата героиня. Тя с ужас разказва как, когато се спуснал към нея и количката, я заплашил как ще й вземе и кучето, и бебето й.

"Той имал 7 кучета и съм щяла да видя какво ще ми се случи. Забързах крачка и веднага тръгнах в посока оживена улица и детска градина, където бях паркирала колата. Спрях един случаен минувач и го помолих да остане при нас докато натоваря малката и заключа колата отвътре. Докато сложа количката в багажника момчето вече беше при колата и крещеше коя си ти, защо имаш само едно куче, аз имам 7 кучета, а ти само едно и подобни безсмислени глупости", добавя Мария.