Само в Lupa.bg: Англичанин наглее като Джок в затвора

Мейсън Кристофър закла абитуриента Емил Ботев, изкара се жертва

Ексклузивно
20:45 - 18 Октомври 2019
8117
Само в Lupa.bg: Англичанин наглее като Джок в затвора

Английският бабаит Мейсън Кристофър, който наръга 18-годишният Емил Ботев, наглее в затвора и заплашва, че ще съди държавата. Чужденецът използва името на Джок Полфрийман и сравнява двата казуса. Макар че съдът му даде само 4 години за зверското престъпление, британецът пак бил недоволен и се заканва, че ще води дела срещу страната ни, научи Lupa.bg. 

Магистратите от Върховния касационен съд (ВКС) решиха през март миналата година Мейсън Кристофър да отиде в затвора за 4 г. за убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

На 10 юни 2014 г. в училищен двор на столичния кв. "Горубляне" на бул. "Самоковско шосе" 25-годишният тогава британец Мейсън Кристофър умишлено намушка с нож в сърцето и корема 18-годишния Емил Ботев. На едно от съдебните заседания Мейсън се разкая и заяви, че съжалява за случилото се. Убийството стана след свада между две компании. Англичанинът наръгал младежа три пъти с нож в сърцето и корема.

Кристофър обяви, че Емил Ботев и негови приятели го нападнали и го били с метални пръти, а той извадил ножа при самоотбрана. Присъдата предизвика бурната реакция сред приятелите и близките на убития абитуриент, които смятат, че четири години килия е смешна присъда за зверството.


На последна инстанция Мейсън Кристофър нагло пледира за невинен и поиска съда да го оправдае. Лишени от свобода разказват пред Lupa.bg, че британецът бил един от най-наглите затворници. Касапинът следял развитието на казуса "Полфрийман" и решил също като него да се изкара жертва на българската Темида. 

Надзиратели разказват, че зад решетките чужденецът имал няколко сбивания с други "раирани". Англичанинът правил всичко възможно да използва и расисткия скандал и да стигне до британските медии, където щял да плюе по България.