Само в Lupa.bg! Баневи живеели в резиденция "Бояна"

Топ
09:30 - 11 Февруари 2020
8982
Само в Lupa.bg! Баневи живеели в резиденция "Бояна"

Семейство Николай и Евгения Баневи, които в момента са подсъдими за данъчни престъпления в огромни размери, са живеели в резиденция "Бояна". Така баровците наричат луксозната си къща, която се намира в полите на Витоша. 

"Резиденцията" е името на имота, като по този начин те го наричали не само помежду си, но и пред външни лица. Наскоро се стига до там, че адвокатите на Баневи са свикнали с президентския израз, и задават въпрос на свидетел: "А вие посещавал ли сте резиденция "Бояна", бил ли сте там?". Разпитваният остава в шок и изненада: "Не, какво да правя в резиденция "Бояна". По-късно те му обясняват, че това е баровския имот на Баневи в тузарския квартал.

Бивш техен шофьор на име Венцислав Генов разказва, че богаташите се возили в изключително скъпи коли. "Тези автомобили никога не се повреждаха, предвид факта, че са чисто нови много маркови машини", спомня си Генов. 

Други техни познати показват, че семейство Баневи обичали да парадират с богатството си, именно това подразнило обвинителите, които настоявали да се стигне до запор на абсолютно всички техни имоти. 

Именно заради това Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Бургаския окръжен съд на иск за отнемане на имущество срещу Николай и Евгения Баневи и свързани с тях юридически лица на обща стойност 140 523 982.29 лв.

Става дума за много имоти по Черноморието, както и луксозна яхта, множество златни накити със скъпоценни камъни, ценни монети, диаманти и др. Сред имотите са няколко помпени станции, къмпинг „Черноморец“, къмпинг „Каваците“, къмпинг „Златната рибка“ и др. Вчера ВКС отхвърли жалбата на баровското семейство срещу иска.

Делото срещу Николай, жена му Евгения и майка му Мария тръгна през октомври. Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и присвоявания от приватизирани предприятия, доведени до фалит. Банев е в ареста, а жена му беше освободена по здравословни причини.