Само в Lupa.bg: Берлускони заспа в Европарламента

Любопитно
16:22 - 03 Юли 2019
2850
Само в Lupa.bg: Берлускони заспа в Европарламента

Силвио Берлускони заспа днес в залата на Европейския парламент в Страсбург, докато течеше изборът на нов председател на законодателния орган на ЕС, установи Lupa.bg. Любопитната снимка, изобразяваща как бившият италиански премиер е затворил очи в сладка дрямка бе разпространена от Асошиейтед прес.

Странно обаче световните агенции не съобщиха, че най-възрастният евродепутат в новия състав на ЕП се е унесъл, докато останалите му колеги гласуват.

Иначе 82-годишният Берлускони се превърна вчера в звезда при дебюта му в Европейския парламент. Той бе засипан от искания за селфита.

Най-дългогодишният италиански премиер, който трикратно заема поста, бе избран в Европарламента през май и се появи в Страсбург тази седмица за първото му заседание. "На първата пленарна сесия на Европейския парламент много колеги депутати поискаха да се снимат с мен. Благодаря ви за топлото посрещане!", написа ветеранът политик в Туитър.


Силвио Берлускони е най-старият член на законодателния орган на ЕС. Той има зад гърба си 30-годишна политическа кариера и цяла поредица от корупционни и секс скандали. До миналата година му бе забранено да заема публични длъжности в страната поради присъда за данъчна измама в неговата медийна империя.


Берлускони, който е лидер на остованата от него "Форца, Италия", се завърна триумфално в политиката чрез спечелването на евродепутатското място. Той подаде оставка като премиер през ноември 2011 г. и оттогава непрекъснато си имаше вземане-даване с италианското правосъдие.

Преди две години в интервю Силвио Берлускони обяви, че се надява неговата дясноцентристка партия скоро да се върне на власт.