Само в Lupa.bg: Бойко Рашков спрял да пие от месец

Ексклузивно
23:14 - 20 Юни 2022
7462
Само в Lupa.bg: Бойко Рашков спрял да пие от месец

Непристойните подмятания по адрес на евентуалната алкохолна зависимост на вътрешния министър и кандидат-шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков вече са напълно неактуални и остарели. Вече от близо месец Рашков не близва и капка алкохол, разкриха пред Lupa.bg негови колеги.

След като няколко пъти се появяваше в особено приповдигнато настроение миналата година, Рашков бе атакуван от политическите си опоненти, че збоупотребява с питиетата, а Бойко Борисов открито го нарече "този пияница" в едно от интервютата си. "Дай му дамаджана на него", отсече бившия премиер и лидер на ГЕРБ. В различни медии пък вътрешния министър бе наричан с обидните прозвища Дамаджаната и Бойко Чашков.

Това амбицирало Рашков тотално да спре алкохола. След Великден той не е посягал към чашката и се зарича, че няма да близне и капка, разкриват негови служители в МВР. Разточителните обяди, на които вътрешния министър се събираше със стари бойни другари на по бутилка вино, вече също са останали в миналото.

Ако се вярва на мълвата по високите етажи на властта, вътрешният министър бил любезно призован да спре да употребява алкохол лично от премиера Кирил Петков и вицето Асен Василев. Днес Рашков се появи на митинга в подкрепа на правителството, но не бе поканен да държи реч на импровизираната трибуна.