Само в Lupa.bg: Бомбата в Перник – поздрав за ЧРД на  ромския дилър Куцио  

Актуални новини
17:02 - 22 Март 2019
4693
Само в Lupa.bg: Бомбата в Перник – поздрав за ЧРД на ромския дилър Куцио
 

Самоделната бомба, която избухна в Перник снощи късно вечерта, е била част от циганско тържество за рождения ден на местен наркодилър с прякор Куцио, научи Lupa.bg от жители на миньорския град.

Според думите им, които бяха потвърдени задочно и от директорът на Областната дирекция на МВР в Перник Сашко Христов, мощната експлозия е била умишлено предизвикана от тумба роми, които искали да поздравят с взривове и салюти мургавия рожденик.

Както стана известно, в 22,20 часа в четвъртък самоделното взривно устройство избухна на улица „Голобръдска“ в ромската махала „Марина бара“ и по чудо не събори къщата, в която пирували рожденикът Куцио и още дузина негови приятели. Макар резултатите от експертизата на самоделната бомба все още да не са готови, от пернишката полиция са убедени, че тя е произведена от миниум, бронз и барут. След появата на криминалистите на мястото на експлозията нито един от циганите не признал авторството на взрива.

Куцио и хората му опитали да заблудят ченгетата, че са атакувани с бомба от незвестен жител на квартала, който вероятно бил подразнен от високите децибели на купона. Собственичката на къщата, пред която избухна бомбата – Любка Димитрова, също опитала да преметне криминалистите. Прозорците на дома й са напълно потрошени след взрива, но за щастие няма пострадали.

„Основната версия, по която работим е, че присъстващите на тържеството сами са предизвикали взрива. Очевидци разказват, че преди мощната експлозия имало десетки изгърмени пиратки. Вероятно някой от купонджиите се е престарал с миниума и бронза и е предизвикал по-силен взрив“, коментираха от полицията в Перник.

Квартал „Марина бара“ в Перник е заселен почти на 100% от роми, като голяма част от циганския престъпен контингент в града на стоманата обитава именно улица „Голобръдска“. „Почти всички са лежали в затвора в Бобовдол за различни престъпления. Районът е с лоша слава, но въпреки това там рядко има засилено полицейско присъствие“, недоволстват перничани.

Според думите им, ромския дилър Куцио неведнъж е бил залавян със синтетични наркотици и хероин, но бързо-бързо напускал затвора и отново търгувал с отровната стока.