Бомба избухна до къща в Перник

Няма жертви от взрива заради отмъщение

Актуални новини
09:08 - 22 Март 2019 (обновена)
2057
Бомба избухна до къща в Перник

Бомба е избухнала до къща в град Перник, съобщава "Нова телевизия". За радост няма загинали хора

Сигналът е подаден около 22:00 часа снощи. Чул се е силен взрив, след което десетки хора са излезли да видят какво се случва. Отначало всички помислили, че някой е загинал. За минути на мястото дошли криминалисти и заградили района.

Ченгета съобщиха за Lupa.bg, че има изпочупени стъкла на къщата, пред която е поставен взрива. Като по чудо никой не е пострадал от силната експлозия. Разследващите обаче все още крият кой живее в имота и какви са мотивите за наглото нападение. 

Специалисти все още определят вида на взрива, който е поставен в близост до сградата. Те все още нямат представа и как е активирана бомбата, дали от разстояние. Според тях взривът е бил много мощен, затова се смята, че професионалист е направил самоделката.

Най-вероятно става дума за сплашване след саморазправа. Lupa.bg научи от свои източници, че в къщата, пред която е избухнал взрива живеят роми. Не е изключено от полицията да кажат, че те сами са причинили силната експлозия. Техни съседи казаха пред сайта ни, че малко по-рано ромите празнували рожден ден.

Очаквайте подробности.