Само в Lupa.bg: Братът на Косьо Самоковеца в партията на Слави

Политика
14:20 - 04 Февруари 2020
21507
Само в Lupa.bg: Братът на Косьо Самоковеца в партията на Слави

Мартин - малкият брат на разстреляния в Амстердам бос Косьо Самоковеца, е най-видният активист на новоизпечената партия на Слави Трифонов в рилското градче, научи Lupa.bg от местни жители. Марто Димитров бил основен организатор на тамошната структура на "Има такъв народ", макар и в сянка, като се твърди, че участвал със солидни лични средства в начинанието на Дългия и екипа му.

Мартин Димитров пое част от бизнеса на покойния си брат и се занимава с хотели по морето и в курорта Боровец. Част от аверите на Косьо сега са на служба при Марто, макар дейността им да е свита многократно спрямо дните, в които Самоковеца колеше и бесеше в областта.

Марто не пропуска да се похвали с мазератито си в социалните мрежи

Проверка в търговския регистър показва, че Мартин Димитров е собственик на дружествата „Ви Ди Ем Груп“, „Глобал Вижън Къмпани“ и "Балерман" ООД. Всичките дружества са регистрирани на адреса на къщата в Самоков, като първите две са пресни – от 2016 година.

Мартин минава за уравновесен, семеен мъж, като се отличава единствено с гъзарското Мазерати, с което бръмчи из града. Комшиите в Самоков коментират, че вдовицата Ангелинка е успяла да си прибере по-голямата част от наследството, което сега се дирижира от зет ѝ Мартин и още един роднина на Косьо - браточедът Димитър Димитров