Само в Lupa.bg: Черния лебед Панова завзела и имоти на покойния си пръв мъж 

Бети забранила на сина си да контактува с братята си, обсебила и банковите сметки на Иван Ганев

Ексклузивно
13:25 - 26 Март 2019
9924
Само в Lupa.bg: Черния лебед Панова завзела и имоти на покойния си пръв мъж 

Съпругата на Лозан Панов Елисавета, наричана още Черния лебед, се оказа не само собственик на суперлуксозен имот от серията „Апартаментгейт” по линията „Артекс”, но и незаконен наследник на първия си съпруг Иван Ганев, научи Lupa.bg. Както още преди година стана ясно, срещу Бети Панова се водят редица дела за обсебване и измама, повдигнати заради фалшикации в завещанието на Ганев.

По наша информация обаче тя е предмет на разследване не само заради незаконните транзакции по изтеглянето на капитала на две от фирмите на покойния си първи мъж, но и по няколко лични дела. По времето, когато Черния лебед коли и беси в немското издание "Виртшафтсблат", се ражда и общото дете с Ганев, откъдето тръгват и проблемите за по-големите синове на журналиста. Докато тя влиза под кожата му, го кара той не просто да прекъсне контакт с тях, но и да ги обрече на мизерия, докато днес дамата с фамилия Панова се шири в палати на пъпа на София. Нещо повече, след като Ганев си отива през 2005 г., тя тотално прекратява контакта между нейния син и по-големите му полубрата, а на всичкото отгоре ги лишава и от наследство.

Става въпрос за няколко недвижими имота както в центъра на столицата, така и в непосредствена близост. Споровете по делбата по наша информация продължават и до днес. Източниците ни разкриват още, че Бети Панова вероятно е фалшифицирала подписа на покойния си пръв съпруг, за да придобие право на ползване и върху фирмите му, и върху банковите му сметки, и върху недвижимото и движимото имущество. По това време, докато по-големите деца на Ганев се опитват да се преборят за дължимото им, Елисавета среща Лозан Панов, който пък, като безспорен авторитет сред юристите, бързо й помага да разреши имотните и лични скандали по най-благоприятния за нея възможен изход и разбира се, в ущърб на останалите наследници.

Все още сред гилдията и познатите на Черния лебед пък се носи слух, че болестта на Иван Ганев се е отключила след срива в отношенията му с другите му деца. И журналисти от немския вестник потвърждават, че докато Бети Панова е била счетоводител на медията, се е опитвала да се меси дори в редакционната му политика. От тогава и започнала да настоява всички да я споменават като журналист и издател, въпреки че нито образованието, нито опитът й кореспондират с медийната професия и знанията си за нея дължи изцяло на присъствието си в журналистическата среда покрай мъжа си.

През 2018 г. стана ясно, че Панова се сдобива с "Виртшафстблат" в средата на 2006 г., година след смъртта на Иван Ганев, който приживе й предоставил пълномощно с правото да се разпорежда с банкови сметки – две в българския клон на френска банка, както и още две в българска банка. На 27.06.2005 г. Ганев умира, с което пълномощното автоматично се обезсилва, още повече, че освен вдовицата му, издателят има три деца, които също се явяват негови наследници. Вместо да уведоми банковите институции, че вече няма право да се разпорежда с активите на двете дружества, включително и парите по банковите сметки, вдовицата укрива факта, че титулярът е починал. Само два дни след кончината на Ганев от сметката на "Виртшафстблат" са изтеглени 2000 лв.

Това прави служител във фирмата на Ганев, който също е прикрил от банката факта за смъртта на титуляра, вероятно и под натиск на вдовицата. На другия ден лично Елисавета Ганева (Панова) тегли още 2000 лв. от сметката на вестника и други 2000 лв. от сметката на ЕТ "Иван Ганев". Същата операция се повтаря и няколко дни по-късно.

През същия месец юли от банковата сметка на немскоезичния вестник е теглено още три пъти. В началото на август служител в изданието тегли по две хиляди лева от двете банкови сметки във френската банка – т.е. повече от месец след кончината на тогавашния й съпруг, Бети тегли още четири хиляди лева от двете сметки, като отново скрива от банката факта, че пълномощното й отдавна е невалидно. Отново през август е направен превод от сметката на "Виртшафтсблат" към ЕТ "Бизнес за всеки – Иван Ганев" в размер на 14 980 лв.

В края на август 2005 г. банката установява, че за два месеца от двете сметки вече са изтеглени и разплатени повече от 40 000 лв. Едва когато банката разбира по служебен път, че титулярът по сметките е починал и че тегленията са продължили с невалидни пълномощни, сметките незабавно са замразени.

Как се е сдобила с апартамент от „Артекс” за рекордно ниската сума 225 евро на квадрат, можем само да предполагаме, предвид това особено дълго досие.