Само в Lupa.bg : Червените в шок – хванаха Корнелия „на калъп” с Бойко

Двамата си шушукали на четири очи в президентството

Актуални новини
15:15 - 23 Януари 2020
11916
Само в Lupa.bg: Червените в шок – хванаха Корнелия „на калъп” с Бойко

Групата на социалистите в парламента буквално е в ступор преди утрешния вот на недоверие към правителството, научи Lupa.bg.

Червените били напълно разочаровани от своята водачка, защото я хванали „на калъп” с премиера. Това се случило по време на последния Консултативен съвет на „Дондуков” 2.  

В разгара на заседанието Нинова съсредоточено щракала смс-и, Борисов също. След малко премиерът излязъл от залата, не след дълго Корнелия също напуснала дебата. А след броени минути двамата били засечени да разговарят на четири очи в коридора при тоалетната.

„Ние се готвим за пленарен дебат и за битка с ГЕРБ, за падане на правителството, а Корнелия тайно си се договаря с Бойко!”, негодуваха пратениците на социалистите в парламента.

Както Lupa.bg писа още миналата седмица, истинските мотиви за вота на недоверие, който Корнелия Нинова поиска, са с цел да бетонират този кабинет за следващата половин година.

Съпартийците й обаче били много разочаровани от ролята на пионки, която им е отредена. Освен това двойнственото поведение на лидерката им можело да я бутне от стола, на който седи, още на предстоящия конгрес на БСП през пролетта. Като нейни основни конкуренти засега се очертавали Валери Жаблянов, Красимир Янков, Янаки Стоилов.

Все още не било ясно дали и самият Кирил Добрев няма да се изправи срещу Нинова. „Ако двамата се разберат, може и да се оттегли на по-уютната позиция в сянка”, коментираха от „Позитано” 20.