Само в Lupa.bg: Цветан Василев стои зад БСП за изборите

Банкерът-беглец раздава прогнози за ЕС и защитава Елена Йончева в медиите на червените

Политика
10:45 - 16 Май 2019
3068
Само в Lupa.bg: Цветан Василев стои зад БСП за изборите

Банкерът-беглец Цветан Василев застана почти официално зад БСП за изборите. Източници на Lupa.bg в централата на "Позитано" 20 разкриха, че той финансира и немалка част от кампанията на червените. А в замяна от вчера фалиралият КТБ през 2014 г. габровец започна да се появява в медиите на социалистите и от там да раздава прогнози за изборите. 

Василев публично защити и водачката на левицата за евровота Елена Йончева в интервю пред Явор Дачков, който пък е и водещ на партийната телевизия БСТВ. По-късно изказването на бившия банкер се появи и на сайта на червения вестник "Дума". 

Според Василев обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари са несъстоятелни, тъй като целта на фирмата им била производство на филми, които да не натоварват бюджета на вечно намиращата се в дефицит ТВ7. По негови думи е имало сделка със Си Ен Ен да изкупува някои от филмите.

Василев още обвини Европейския съюз в цинизъм и двойни стандарти. "Ако си спомним правителството на Орешарски, то беше непрекъснато атакувано през Брюксел, заради неформалната подкрепа на Волен Сидеров. А сега Волен Сидеров официално участва в управленската коалиция и това вече не е проблем за Жозедоловци и Юнкеровци, и разни други", коментира той в интервюто, намерило отзвук в медиите на БСП.