Само в Lupa.bg: ДАИ мотае издаването на книжки

Ексклузивно
20:10 - 09 Септември 2019
7737
Само в Lupa.bg: ДАИ мотае издаването на книжки

Автоинструктори се обединиха срещу Агенция „Автомобилна администрация”, бившата Държавна автомобилна инспекция (ДАИ). Те искат да има рокади заради хаоса в нея. „Не е ясно кой управлява там, а това пречи на провеждането на курсове за шофьори и полагането на изпити”, заяви пред Lupa.bg Йонко Иванов от Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Йонко Иванов

Той предупреди, че за да бъдат чути неговите колеги, в края на този месец или началото на другия ще се проведе национален протест. „Датата още не е уточнена”, посочи Иванов.  

 „Заради „Автомобилна администрация” изпитите за вземане на книжка закъсняват. Вчера пак блокира системата за даване на изпитни дати, дадоха се изпитни комисии в деня за почивка. Не се знае кой управлява в Агенцията – заместник министър ли, изпълнителен директор ли или зам.-изпълнителен директор”, гневи се автоинструкторът.

 „Няма никаква промяна в законовите наредби на Автомобилна администрация. Министърът на образованието Красимир Вълчев се ослуша и не подписа документите за новата учебна документация. Него го хвана страх, че трябва да се увеличат курсовете с 200 лева. Не може сега да ги разпише, защото училищата имат план за обучение, който вече е влязъл в сила”, обясни Йонко Иванов.

Той настоява от името на неговите колеги да се въведе нова методика за изпитите за шофьори и „да бъдат назначени хора, които да осигуряват нормален изпитен процес”. „Не хората да закъсняват и да се явяват месеци след завършване на обучението”, категоричен е Иванов.