Само в Lupa.bg: Добричлия-костовист спъва регистрацията на "Промяната"

Спор за търговската марка на партията се води още от февруари, Патентното ведомство още не го е решил

Общество
11:45 - 04 Юли 2022
6052
Само в Lupa.bg: Добричлия-костовист спъва регистрацията на "Промяната"

Спор за името на бъдещата партия "Продължаваме промяната" спира регистрацията й от съда заради драма, предизвикана от бивш кандидат на Реформаторския блок и настоящ кмет на Добрич. Справка на Lupa.bg разкри, че Йордан Йорданов от крайморската община се опитва да спре патентоването на търговското наименование на партията, при това още от февруари насам. 

Вчера образователният министър в оставка проф. Николай Денков призна, че такава има, но "успокои" съратниците си, че дори да не успеят да впишат марката и съдът да не успее да регистрира формацията като самостоятелна единица по Закона за политическите партии, от "Промяната" пак ще се явят на избори, в случай, че възникнат предсрочни, чрез други мандатоносители.

Засега ВОЛТ на Настимир Ананиев и СЕК на Константин Бачийски остават плътно зад Кирил Петков и Асен Василев, за разлика от Социалдемократите, които отдавна се разграничиха от политиката на управляващата коалиция (още преди напускането на ИТН на Слави Трифонов от нея - б.р.). 

Според регистрите на Патентното ведомство министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер е този, който е подал заявлението за "Продължаваме промяната" още през септември 2021 г. Опозицията е дошла от Йордан Тошков Йорданов едва през февруари, като той настоява да запази своята "Продължаваме промяната за Добрич". 

Лорер пък едва през юни е подал възражение срещу въпросната марка. Така спорът вероятно ще се точи чак до есента. 

Добричлията вече е регистрирал и лого, докато от "Промяната" все още не са подали станалата вече известна синьо-жълта картинка с вратата към светлото бъдеще.