Само в Lupa.bg: Две патрулки пазят пред дома на Иван Гешев

У нас
16:40 - 17 Юни 2020
6515
Само в Lupa.bg: Две патрулки пазят пред дома на Иван Гешев

От поне 4 месеца полицейски екипи дежурят пред дома на главния прокурор Иван Гешев, който се намира в близост до бул. "Сливница" и "Константин Величков", научи Lupa.bg. Не публикуваме точния домашен адрес от съображение за сигурност. Засилените мерки са във връзка със смъртните заплахи, които обвинител №1 получил от мафията заради работата на прокуратурата срещу едрите риби в подземния свят, обясни наш източник от върховете на МВР. 

Заради сериозните мерки срещу престъпността, които станаха реалност след влизането му в длъжност, главният прокурор си навлече омразата на престъпния свят. Lupa.bg научи, че Гешев живее в нова сграда от модерното строителство. В квартала се говори, че гардовете му са наели апартамент, който се намира точно срещу дома му, за да имат постоянно наблюдение какво се случва в района. 

Полицейски патрулки пък бдят пред сградата на Иван Гешев. По разпореждане на НСО главният прокурор не излиза от дома си, ако долу няма осигурен екип униформени. 

Присъствието на ченгетата дори радва жителите на квартала, защото така се чувстват сигурни, че престъпниците ще стоят далеч от домовете им. "Слагам си колата точно там, спокоен съм, че никой няма да й посегне и заради видеонаблюдението", казва съсед на Гешев пред Lupa.bg. Проверката ни показа, че наскоро улицата на главния прокурор е асфалтирана. 

Във вторник плъзна новината, че Иван Гешев е получил няколко заплахи за живота си, като най-бруталната била с надупчена от куршуми негова снимка. Самият Гешев заяви, че знае срещу кого се изправя и не се страхува за живота си. "Ако те е страх от мечки, недей да ходиш в гората", каза мъдро главният прокурор.

Иван Гешев не е единствената ВИП персона, която се охранява сериозно заради заплахи. Полиция с по 2 патрулки пази и най-големият враг на Васил Божков и негов бивш съдружник - Цветомир Найденов - Малката Цека. Домът на хазартния бос в квартал "Фонтаните" е под непрекъснато наблюдение от гардове и патрулки.

Повод за застраховката са показанията пред прокурор срещу обвинения в 18 престъпления мултимилионер, благодарение на които Божков стана обект на разследване. Хора, които добре познават най-богатия българин, силно се притесняват за сигурността на Цеката, обясни униформеният ни източник.