Само в Lupa.bg: Една година от убийството на Митко от Цалапица: Ще има ли възмездие?

Хората от селото очакват близнаците Динкови да бъдат съдени за съучастничество

17:00 - 19 Юли 2024
2136
Само в Lupa.bg: Една година от убийството на Митко от Цалапица: Ще има ли възмездие?

Утре се навършва 1 година от убийството на Митко от Цалапица, а справедливост за смъртта му все още не е въздадена. Единствено Рангел Бизюрев е с обвинителен акт за умъртвяването на 24-годишния младеж. Двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови, за които има доказателства, че са съпричастни в престъплението, ще бъдат съдени за укривателство. Очаква се те да бъдат привлечени като обвиняеми и за съучастничество.

Близнаците Динкови

Само фактът, че Борислав е дал идеята Митко да бъде заровен жив, без да бъде извикана Спешна помощ, говори, че не става дума само за укривателство. Младежът е предложил също ровът да бъде покрит със строителни отпадъци, за да не бъде намерен. След убийството двамата братя са си извадили по спешност международни паспорти и са заминали за морето, а баща им прехвърлил негова кола на тяхно име. Това са все факти, които говорят не за укривателство, а за съучастничество. Има съмнение, че той е удрял Митко по главата, докато Рангел по торса.

Хората в Цалапица се заканват, че ако близнаците бъдат пуснати от ареста, няма да се спрат пред нищо, за да ги върнат обратно там. Те разказаха пред Lupa.bg, че пласират наркотици и затова се страхуват за децата и внуците си. Срещу тях има подадени множество сигнали в Районното в Стамболийски, които обаче били късани. Според тях лично уволненият началник Ангел Керпиев се е грижил братята да нямат криминално досие. Но какво може да се очаква от шеф, който по време на дежурство, пътува за чужбина?!, коментираха хората в Цалапица.  

Срещу близнаците има и подаден сигнал за кражба на пенсията на възрастни хора в община Родопи. Кметът е запознат с това, но нито той, нито полицията е предприела нещо по случая. 

Според майката на Митко Валентин и Борислав Динкови са съучастници в престъплението. Те са помогнали на Рангел Бизюрев да пребие до смърт 24-годишния младеж. Незнайно защо обаче разследващите не се опитват да разберат дали Рангел е имал съучастници. Както е известно той и двете момчета дават различни показания за умъртвяването на младежа. Следственият експеримент не е направен на правилното място, а записите от камерите в Цалапица не са прегледани. Втори следствен експеримент е отказан. Чат на бащата на близнаците, с който медията ни разполага, загатва за даване на пари за покриване на случая. Дали това е вярно, трябва да се установи от криминалисти, които не са местни, за да няма злоупотреби, както и от прокуратурата на друг град по същите причини.

Митко бе пребит до смърт на 20 юли миналата година. Тялото му бе заровено от неговите убийци. След като близнаците Динкови бяха заловени в Поморие, те самите заведоха полицията на мястото на престъплението.