Само в Lupa.bg: Елена Гунчева се цепи от "Възраждане"

Депутатката на Костадинов подкрепи правителството, като не се появи да гласува

Новини
20:19 - 22 Юни 2022
13664
Само в Lupa.bg: Елена Гунчева се цепи от "Възраждане"

Скандалната депутатка от "Възраждане" Елена Гунчева се оказа голямата изненада на вота на недоверие срещу правителството тази вечер, който се оказа успешен, подкрепен от 123-ма депутати (впоследствие стана ясно, че Рамадан Аталай от ДПС е гласува по грешка в подкрепа на кабинета на Кирил Петков). Гунчева внезапно реши да даде рамо на правителството.

За това призна самия Кирил Петков тази вечер в едно от интервютата си на площада. Той специално й благодари за това, че е решила да не се яви на гласуването. За това в парламентарната зала имаше 239, а не 240 народни представители. От думите му излиза, че неявяването на Гунчева в Народното събрание е било предварително координирано от правителството. Адвокатката живее в Пловдив и пътува специално до София за заседанията на парламента.

Подобни слухове - че депутати от "Възраждане" може да подкрепят правителството, се понесоха още в края на миналата седмица, но категорично бяха отхвърлени от лидера Костадин Костадинов. Според източници на Lupa.bg, отцепването на Елена Гунчева е било осъществено от Настимир Ананиев и надали е станало единствено с добра дума. Според запознати, възможно е Гунчева да успее да отцепи още един или двама депутати от "Възраждане" в полза на досегашните управляващи.

Все още не е ясно дали тя няма да бъде отстранена от парламентарната група и дори изхвърлена от партията. Самата Гунчева не вдига цяла вечер мобилния и телефон, търсена от наш репортер за коментар.