Само в Lupa.bg : Гришата и Красен Кралев се разбраха - строят стадион за 24 млн. евро

Новият дом на ЦСКА кандидатства за домакин на мачовете от Мондиал 2030

Спорт
12:42 - 20 Март 2019
12756
Само в Lupa.bg: Гришата и Красен Кралев се разбраха - строят стадион за 24 млн. евро

След дълги преговори вчера собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и Министерството на младежта и спорта са постигнали споразумение стадион "Българска Армия" да бъде разрушен и на негово място да се издигне модерно съоръжение на стойност 24 млн. евро, научи първи Lupa.bg.

Холдингът на Гришата е представил идейните проекти и план за инвестиции, като според наши източници част от парите ще дойдат от Китай. Държавата също ще участва в начинанието с евросредства, тъй като идеята е новият стадион на ЦСКА да бъде включен в общата балканска кандидатура за световното по футбол през 2030 г.

Главният архитект на София Здравко Здравков, който минава за приближен на ловешкия баровец Гриша Ганчев, също е дал зелена светлина на проекта. Присъствали са представители на Министерството на околната среда и водите, които трябва да санкционират строежа в "Борисовата градина", която е защитена територия.

От ведомството на Красен Кралев потвърдиха пред Lupa.bg за срещата, но на този етап отказват информация за взетите решения. Според наши източници Ганчев е готов да стартира работа в рамките на 3-4 месеца след края на настоящия футболен сезон.