Само в Lupa.bg: Христо Алексиев връща уволнения Дамян Войновски в ДАИ

Автоинструктори излизат на протест

Политика
17:14 - 03 Август 2022
10898
Само в Lupa.bg: Христо Алексиев връща уволнения Дамян Войновски в ДАИ

Новият служебен транспортен министър Христо Алексиев има намерение да върне в Автомобилна администрация Дамян Войновски. Старият кадър на агенцията е гласен за неин шеф, научи  Lupa.bg от източници от транспортния бранш. Ако това се случи автоинструктори ще обявят протест.  

Предшественикът на Алексиев Николай Събев също опита да уреди Войновски с шефско място в агенцията. Това не се случи, тъй като фирми от транспортния бранш заплашиха с протест.  

„Над 10 години този човек е в Автомобилна администрация. По време на неговото управление бяха изведени няколко директори на агенцията с белезници за корупция, но той остана недосегаем. Как е възможно да бъде възстановен?, възмущават се превозвачи.

Интересен факт е, че след като Дамян Войновски бе изгонен от Автомобилна администрация, той бе приет на работа в голяма пловдивска транспортна фирма. По време на протестите на превозвачите той бе един от първите, които скочиха срещу държавата.

Според юристи Войновски няма право да работи в частния сектор поне 1 година, тъй като е бил на ръководен пост в държавната администрация. Издавал е лицензи и разрешителни, включително и на фирмата, в която все още работи.

„Сякаш е дошло време за отплата. Вероятно Дамян Войновски доста се е потрудил, щом като отново се опитват да го уредят в Агенцията. Много европари са минали през него и може някой да се е възползвал от тях“, коментират запознати с кариерното развитие на уволнения шеф на Автомобилна администрация.