Само в Lupa.bg: Хванаха бомба на летище „София“

Ексклузивно
14:30 - 20 Юни 2019
15786
Само в Lupa.bg: Хванаха бомба на летище „София“

Спецполицаи предотвратиха атентат на летище „София“, научи първо Lupa.bg от свои хора на аеропорта. През уикенда при проверка с 5D рентген служителите по сигурността са открили самоделно взривно устройство, което трябвало да бъде качено на борда на самолет за Тел Авив.

Засега не е ясно от колко човека е групата, опитала да прекара бомбата за Израел. Неофициално новината ни бе потвърдена от МВР, но официално съобщение за успешната операция няма да има, за да не се всява паника в обществото, призна източник от Вътрешното министерство.

Междувременно във вторник бяха заловени двама гангстери с четци за източване на кредитни карти, укрити в лаптоп. Българите пътували отново за Тел Авив, но сметките им излезли криви. Сигурността на летище „София“ реагирала мигновено и престъпният дует бил отведен от служители на Гранична полиция.

За българите е добре, че ще излежат присъдите си в наш затвор, а не в Израел, където режимът е доста по-строг и подобни провинения се наказва много по-сурово, коментираха от МВР.

Оказа се, че в последните месеци апашите често летели за Израел. Този път обаче изтеглили късата клечка, подхождайки доста наивно, тъй като не предвидили един факт - всички товари, отиващи към багажниците на самолетите, летящи специално за Израел, се преглеждат щателно със супермодерния 5D рентген, от който нищо не може да убегне. мярката бе взета след атентата на летище „Сарафово“ на 18 юли 2012-а. При атаката загинаха шестима израелски граждани и българин, а други 35 човека пострадаха тежко. 

Не е тайна, че наши бандити са в основата на едно от най-разпространените и доходоносни престъпления зад граница - източването на кредитни карти. Най-много българи, занимаващи се с изпразването на банкомати, върлуват в Барселона от години.