Само в Lupa.bg: И Дон Павлито от Централния затвор стана пазач

Общество
22:30 - 30 Юни 2020
8728
Само в Lupa.bg: И Дон Павлито от Централния затвор стана пазач

И бившият директор на Централния софийски затвор Павел Павлов, известен като Дон Павлито, стана пазач, научи Lupa.bg от източници от неговото обкръжение.

Той е отишъл на работа в същата фирма, в която в момента трупа трудов стаж бившият шеф на ГДИН главен комисар Митко Димитров. Двамата са в управата на фирма, която охранява военни имоти.

Митко Димитров отскоро е в гилдията на пазачите. След като тази година осъди Министерство на правосъдието за последното си уволнение и се върна за кратко в ГДИН, той получил предложение да пази имотите на Красимир Каракачанов. Според запознати офертата била примамлива и не е могъл да я откаже. Освен това вече му било писнало да се забърква в скандали и да води дела, с които да доказва правотата си.

Дон Павлито напусна Софийския затвор миналата година, след като научи, че му готвят проверки. До него бе достигнала информация, че го разследват за финансови злоупотреби и разнородни закононарушения в Софийския затвор. Той е и проверяван по сигнали на затворници за нередности с парите им, контролирани от отдел „Влогове и запори“ в подопечения му пандиз. Вероятно за да го оставят на мира, бившият вече началник предпочете да връчи оставка и да потърси работа в частния сектор. Не е ясно дали Митко Димитров го е уредил в охранителната фирма или е намерил друга връзка за нея.