Само в Lupa.bg: Инатът на Нинова да подкрепи Радев срина БСП

Политика
15:20 - 06 Април 2021
7472
Само в Lupa.bg: Инатът на Нинова да подкрепи Радев срина БСП

Истинско цунами от недоволни социалисти е напът да помете лидера на БСП Корнелия Нинова. Редовите членове на партията били бесни заради погрома на парламентарните избори и обвинявали за това само и единствено своята председателка, признаха от „Позитано” 20 пред Lupa.bg. 

Червените и до днес недоумяват защо Нинова допусна гигантската грешка да се дистанцира от президента. „Това, че не подкрепихме Румен Радев е най-голямата стратегическа грешка на Корнелия! Не може да постъпва така в най-решителния за партията момент - това, което се случи, обслужва Борисов”, коментираха още преди изборите соцдепутати.

Истината е, че държавният глава има стотици хиляди лични фенове, и ако БСП беше дала ясна подкрепа за втория му мандат, голяма част от тях биха пуснали червената бюлетина само заради това.

„Но Нинова е твърде ревнива и егоцентрична, тя е като Бойко – не понася да има друг около нея, който може да се извиси няколко стъпала по-нагоре, иска тя да е навсякъде”, обясниха поведението й нейни приближени.

От вчера напрежението в столетницата започна да нараства още повече, защото Корнелия Нинова безцеремонно обяви, че остава на поста си и няма да подава оставка. На всичкото отгоре съветникът й Йордан Татарски посочи, че виновни за позорното трето място на парламентарните избори са водачите на БСП. „Като пряк участник в изборите ще споделя само, че голям принос имат не малко водачи на листи и множество кандидати, които работиха само за себе си, поставяйки личния си интерес над партийния интерес”, обвинително написа той.

За капак вестник „Дума” се опита да внуши на партийните си читатели, че един от основните виновници за червения провал е пандемията. Изданието излезе със заглавие „Страхът надви недоволството” и оправданието, че избирателната активност била с 10% по-ниска от тази на предишния вот. 

Каквито и аргументи да изложат от "Позитано" 20 обаче, редовият червен избирател винаги ще има едно наум - че истинската цел на Корнелия Нинова е да унищожи тази партия, както обяви вчера пред Lupa.bg Красимир Райдовски.