Само в Lupa.bg: Избраха Трифонов за лидер като Тато

Учредителите на "Няма такава държава" инструктирани да мълчат, Иво Танев и Крум Савов стават членове

Топ
16:00 - 05 Октомври 2019
38421
Само в Lupa.bg: Избраха Трифонов за лидер като Тато

Слави Трифонов е бил избран за лидер на партията "Няма такава държава" за рекордните 15 минути учредително събрание, видя репортер на Lupa.bg. При пълно мълчание и от организаторите на събитието в София, и от делегатите, новата политическа формация на учиндолеца успя да гласува и устав, и ръководни органи без каквито и да е дебати в залата. 

Източници на Lupa.bg в залата обаче разкриха, че Трифонов е влязъл точно в 14,02 минути, посочил е пред събралите се близо 600 души кои ще бъдат неговите заместници (сценаристите от бившето му предаване "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов и Филип Станев), казал е официалното име, с което партията ще бъде вписана след съдебната й регистрация и е последвало единодушно гласуване. 

"Накараха ни да си изключим и оставим мобилните телефони пред входа на залата", разкри под сурдинка един от присъствалите на излизане.

В 14,15 часа учредителите вече започнаха да се изнизват през главния вход на залата, като стана ясно, че един от тях е спортният журналист Крум Савов. Той, както и всички останали, запазиха пълно мълчание за случилото се вътре, както и за думите на Трифонов към тях. Самият Савов отказа да коментира дали ще участва като изборно лице на формацията, както и от кого е получил поканата да се присъедини към проекта.

Крум Савов се появи на учредяването на партията

Иво Танев, който е управител на залата, в която Слави учреди партията си, също е сред делегатите. Шоуменът бе откаран след рекордно бързото създаване на формацията с личния джип на Трифонов.

Иво Танев

По наша информация самите делегати също са били разочаровани от това, че гологлавият телевизионер не е поканил представители на медиите, както и че не се е обърнал към тях специално, а само е заявил, че прави партията, защото искал да прекъсне статуквото. Междувременно десетина дами на средна възраст се бяха строили пред входа, като твърдяха, че искат да присъстват вътре, защото са фенки на Трифонов. И също не скриха, че са очаквали да се докоснат до любимеца си. 

Тошко Йорданов не бе особено словоохотлив след края на събитието и само обяви, че медиите ще получат информация за партията по и-мейл. Така единственият канал за комуникация между журналистите и новия партиен лидер остава единствената му фейсбук страница. 

Тошко Йорданов не удостои с внимание медиите

Трифонов се появи с общо над 10 охранители за създаването на политическия си проект, като единият му автомобил бе предварително позициониран в подземен паркинг и го изведе инкогнито от залата. Влизането на делегатите пък е започнало още в 11,00 часа и всеки от тях е бил подложен на щателна проверка от гардовете, както за наличие на бадж, така и на изрична покана от "Седем-осми". По-паметливите не са забравили, че НДСВ бе учредна при подобна апокрифност през 2002 г. след един неуспешен опит година по-рано. 

Слави Трифонов пристигна в залата, подпирайки се с бастун

Снимки: LUPA.BG