Само в Lupa.bg: Изследват затворниците за коронавирус в МВР болница във фургон

Новини
14:58 - 11 Май 2020
2286
Само в Lupa.bg: Изследват затворниците за коронавирус в МВР болница във фургон

Затворниците, които лежат в МВР болница като пациенти, също са тествани за коронавирус. Техните изследвания не се правят в сградата на болничното заведение, а в задната част на двора, в един фургон, научи Lupa.bg.

След като преминат тестовете, те се отправяни по стаите си в самата болница - едни с постоянна охрана, други - без. В зависимост от провиненията и присъдата им.

За сигурност на всички, медицинският персонал е предприел този странен ход, на който се учудват всички.

"Фургонът прилича на такъв от строителна площадка от 90-те, вътре са го оборудвали като лаборатория, макар и допотопна. Затворниците, които бяха изследвани за коронавирус, споделиха, че персоналът се е държал любезно с тях, независимо от статута им в момента. За съжаление хигиенните условия не са били добри, но явно е като при полеви условия", сподели пред Lupa.bg пациент на болницата.

Храната също не е от най-добрите, много от хората там я отбягват и се наслаждават на това, което им носят техните близки.

"Радваме се, когато има мусака и таратор, те се приготвят горе-долу прилично. Останалото е помия и не става за ядене", заяви друг пациент на МВР болница.