Само в Lupa.bg: Известен актьор пребил мъж в центъра на София

Емил Атанасов, който се изживява и като политик, се крие да плати глобата от 5 бона за побоя

Крими
14:15 - 24 Юли 2019
7779
Само в Lupa.bg: Известен актьор пребил мъж в центъра на София

Актьорът Емил Атанасов, който е носител на престижната награда "Аскеер", е бил участник в грозна случка с побой в центъра на София, алармира наследник на потърпевшия пред Lupa.bg. 

През 2013 г. в спор за игра на шах в Градската градина пред Народния театър, той е млатил жестоко възрастен мъж, извадил си впоследствие медицинско свидетелство за нанесените травми. "Баща ми беше целият в синини. Днес не е между живите, но аз съм твърдо решен да потърся правата си като негов наследник", разказва Димитър, син на жертвата.

Следствието се е точило цели 2 години, като е било прекратено заради множество процесуални нарушения на ченгетата, но наследникът е успял да го възбуди отново и в началото на тази година завежда дело. Съдът разпорежда издаването на изпълнителен лист за изплащането на наложената от него административна глоба за деянието в размер на 5 хиляди лева. До момента обаче Атанасов се укрива и не е изплатил и стотинка от нея на сина на пребития, като освен това се укрива от него. 

Докато трае следствието, актьорът се снима в сериалите "Кантора Митрани", където играе ролята на адвокат Митрев, а после и в "Шменти капели" на Влади Въргала. Синът на потърпевшия разказва още, че Атанасов нито веднъж не се е обадил да попита в какво състояние е човекът след нанесения побой, въпреки че разполага с негови координати. 

Освен в киното, той се изявява в последните години и като политик от Българската социалдемократическа партия като заместник на нейния шеф Йордан Нихризов, показа проверка на Lupa.bg. Последно формацията имаше представителство в парламента по време на Синята коалиция. Атанасов бе и кандидат за кмет на район "Младост" през 2016 г., а тази година "кацна" под номер четвърти в листата на обединението на Веселин Марешки за европейските избори. 

По информация на осъдилия го, актьорът е длъжник и по други дела, освен по това за побоя.