Само в Lupa.bg: Джебчиите се скатаха по празниците, изплаши ги короната!

Ексклузивно
22:11 - 05 Януари 2021
2428
Само в Lupa.bg: Джебчиите се скатаха по празниците, изплаши ги короната!

Джебчиите по влаковете са проявили пълна пасивност по празниците за разлика от предишни години, показа проверка на Lupa.bg в полицейската статистика. Само един откраднат мобилен телефон е записан на сметката на джебчиите и кражба в Павликени на 175 лева.

Дали е от страх от коронавируса или премиерът Бойко Борисов е "овладял престъпността", но тази активност е учудващо ниска. Обикновено именно по новогодишните празници крадците щурмуват влакове, метро, рейсове и трамвай. Тази година обаче това не се случи и единствено млад мъж пропищя във влака, че пъргава ръка е измъкнала телефона му.

По тези празници също така се забелязва и тенденция - масовият градски и междуградски транспорт да бъде пренебрегнат от хората, които явно предпочетоха за използват колите си, пазейки се от опасния смъртоносен вирус.

Свидетели разказват пред медията ни, че и в този момент във влаковете има по един или максимум по двама души в купе. Това означава, че БДЖ ще инкасира нови загуби.

Проверка на медията ни констатира, че вчера по една от традиционно най-натоварените линии от София до Бургас бяха пуснати само четири вагона, които останаха полупразни.

Снимки: Агнес Методиева