Само в Lupa.bg: Касапинът Станимир Рагевски 2 г. пази в тайна убийството на брокерката Бахлова и Юмер

Доживотен затвор заплашва килъра

Общество
18:00 - 21 Февруари 2023
7143
Само в Lupa.bg: Касапинът Станимир Рагевски 2 г. пази в тайна убийството на брокерката Бахлова и Юмер

За 23 февруари е насрочено делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед. Най-вероятно стартът ще бъде отложен, тъй като двама от адвокатите на обвиняемия Станимир Рагевски не са получили призовките за явяване в съда, научи Lupa.bg от източници, близки до разследването.

Убиецът Рагевски до ден-днешен не признава за двойното убийство. Запазил е пълно мълчание при проведените му разпити. Той няма интерес да се отложи старта на делото му, тъй като се намира зад решетките от август 2021 г. Ако съдът върне делото на прокуратурата заради забележки по обвинителния акт, тогава може да излезе на свобода. Засега обаче не се очаква това да се случи.

Днес Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд Станимир Рагевски обвинен за умишленото убийство на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер Мехмед. Съставянето на обвинителния акт продължи близо година.   

Теодора Бахлова и Юмер

Теодора Бахлова е била убита  на 29 октомври 2020-та година от Станимир Рагемски с пистолет „Макаров“, със заличен фабричен номер. Той е извършил със същото оръжие и още едно убийство, на строителния работник Юмер Мехмед на 4 август 2021 година.

В канализация близо до помещението, където е било открито оръжието са намерени и части от тялото на убитата жена.

Рагевски е с повдигнати обвинения и за незаконно притежание на оръжие и на боеприпаси. Както и на високорискови наркотични вещества - марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които е разпространявал, предавайки ги на Деян Дичев. Той получи за лично укривателство присъда от 4 години и половина.  

Неплащане за извършена работа е мотивът за убийството на 28 –годишния мъж. Спор за имущество е вероятната причина за убийството на Бахлова.