Само в Lupa.bg: Корнелия се подиграла с Виолета Гиндева

Поканили актрисата за депутат от БСП на последните избори, но се отметнали, без дори да я уведомят

Новини
19:53 - 21 Април 2019
3897
Само в Lupa.bg: Корнелия се подиграла с Виолета Гиндева

Виолета Гиндева, която почина навръх именния си ден – Цветница, едва на 72-годишна възраст, е била много огорчена от лидера на БСП Корнелия Нинова, научи Lupa.bg. Причината била неспазеното обещание на Нинова актрисата да бъде включена в листата с кандидати за депутати на левицата на последните парламентарни избори през 2017 г.

Гиндева била издигната от структури на партията като кандидат за народен представител от гражданската квота. Корнелия уж била много ентусиазирана, даже поканила на среща в кабинета си легендата на театъра и киното. Обещала й избираемо място, даже се обсъждала възможността да е водач на листата в Пазарджик, където Гиндева години наред бе зам.-кмет.

Внезапно обаче Корнелия Нинова се отметнала. При обявяването на листите, звездата от „Черните ангели” установила, че името й не фигурира на нито една позиция. Нинова дори не намерила време да звънне един телефон на актрисата и да й се извини, или пък поне да я уведоми, че е отпаднала от списъка с кандидати за депутати.

„Валя бе много огорчена. Откровено казано, тя се надяваше да я включат в депутатските листи, защото нямаше никакви доходи и буквално мизерстваше, имаше сериозен дълг към "Топлофикация" и щяха да я дават на съдия-изпълнител. Като депутат щеше да получава около 3000 лева и тези пари й бяха много важни. Тя е социалист, никога не изневери на левите си идеи. Щеше да е полезна като депутат, имаше идеи да внесе предложения за промени в Закона за кино, да се бори за отпадането на ДДС върху книгите и учебниците. Не й се даде този шанс – може би защото никога не е имала покровител в тази партия, тя е ничий човек”, споделя пред Lupa.bg един от най-близките приятели на Гиндева.

„Болно ми е, че Корнелия се подигра с мен. А какви комплименти ми отправяше по време на срещата ни...”, споделила Виолета Гиндева с него.