Само в Lupa.bg: Мая се урежда с пост при Кирчовците, отрязали я за коалиция

Политика
16:46 - 15 Ноември 2021
10546
Само в Lupa.bg: Мая се урежда с пост при Кирчовците, отрязали я за коалиция

Изпадането зад борда на Народното събрание на простестърската сбирщина "Изправи се! Ние идваме!" няма да се отрази негативно на политическата кариера на вечната амбиция Мая Манолова. Тъкмо напротив - кюстендилската фурия директно влиза във властта чрез новите електорални шампиони Кирил Петков и Асен Василев, научи Lupa.bg от сигурни източници в лагера на ПП.

Манолова е искала да се присламчи към формацията на Харвардците още преди вота и за тази цел на няколко пъти е предлагала предизборна коалиция на "Продължаваме промяната". Петков и Василев обаче са я отсвирили заради твърде съмнителния й имидж на системен играч, който бранеше с голи гърди кабинета на Пламен Орешарски, както и заради връзките й в подземния свят от Братя Галеви до Васил Божков.

Заради умилкването си около Кирчовците Мая се изпокарала жестоко със съратниците си Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, като източници от движението на Отровните твърдят, че тримата от известно време дори не говорят помежду си.

Петков и Василев обаче били впечатлени от енергията на Майчето и по всяка вероятност ще я уредят с благ пост, ако успеят да съставят кабинет. Манолова ще лъсне поне като зам.-министър или ще получи солидна държавна агенция - тази за Закрила на детето или За българите в чужбина. Кирил имал особен афинитет към бившата блондинка и не случайно ден няколко дни преди вота публично агитира повече хора да гласуват за ИБГНИ в името на бъдещо широко коалиционно правителство.

Мая и Бабикянците обаче се провалиха с гръм и трясък на вота и останаха далеч под бариерата от 4% за сметка именно на дуото от Харвард, което им изяде половината гласове. Манолова обаче бързо ще напусне потъващия кораб.