Само в Lupa.bg: Миро Брадъра е първата жертва на COVID-19 у нас?

Нещо за четене
15:50 - 13 Май 2021
11969
Само в Lupa.bg: Миро Брадъра е първата жертва на COVID-19 у нас?

Победителят от втория сезон на култовото риалити шоу "Биг Брадър" Мирослав Атанасов е първата жертва на коронавируса у нас далеч преди да бъде обявена официално първата положителна проба, научи ексклузивно Lupa.bg. Миналата година, когато той е преведен в тежко състояние с исхемичен инсулт в столичната Национална кардиологична болница, се оказва, че пораженията в съдовете на мозъка му не са предизвикани от атеросклеротични промени, а от миркотромбози.

По-късно учените и медиците в цял свят установиха, че новият коронавирус често предизвиква тромби и затова на всички тежко болни пациенти се прилагат и антикоагуланти.

Още през март, след като Миро се бори с инсулта, лекарите му съобщават, че той ще трябва да се рехабилитира и от миокардит, предизвикан от предходна тежка инфекция.

Миро Ревльото, както бе наричан до днес симпатягата от зрителите заради любовните драми с тогавашната си съпруга Елена, всъщност е бил един от първите поразени нашенци от COVID-19. Близките му твърдят, че той е заболял сериозно от грипоподобна инфекция в края на януари 2020 г. - месец и половина преди първия официално установен случай на коронавируса у нас - на двамата пациенти от Габрово и Плевен на 8 март миналата година. 

Когато Миро бил позакрепен след инсулта в Трета градска болница, лекарите с ужас установили, че има тежка аритмия и сърцето му работи с едва 1/3 от обема си. Именно това е предизвикало тромба в мозъка на младия мъж. Тъй като е в отлична форма и няма високо кръвно или грам наднормено тегло, докторите били в шок от какво е толкова увреден сърдечният му мускул. Оказало се, че причината е тежък грип, който брадърът изкарал малко преди удара.

"Този коронавирус обикаля много преди изобщо да бяхме чували за него", убеден беше и самият брадър. 

Популярният някогашен водещ на Биг Брадър Ники Кънчев написа: "Гадно, ужасно и тъпо. Смъртта е отнесла и Миро от втория сезон на Big Brother. Оставя Давид и Катето сами! Сбогом, момчето!".