Само в Lupa.bg: Nexo са дали 300 000 лева за реклама в "Капитал"

Икономика
22:01 - 15 Януари 2023
6463
Само в Lupa.bg: Nexo са дали 300 000 лева за реклама в "Капитал"

Около 300 000 лева в "Капитал" е инвестирала скандалната "криптобанка" Nexo за последните 2 години - 2021 и 2022-а, научи Lupa.bg от свои източници в разбитата от прокуратурата преди дни пирамида. Сумите са били предназначени за реклама и за участие в "специални събития" на медийната група "Икономедиа", собственост на Иво Прокопиев.

Изданията на групата "Капитал" и "Дневник" са сред малкото у нас, в които Nexo е пренасочвала пари за реклама. В замяна са публикувани доста PR материали и интервюта със собствениците на "криптобанката" и хора на ключови позиции там, които в интерес на истината, са индикирани като такива.

По-големите средства обаче са били за "специалните събития", които издателя на "Капитал" - "Икономедиа", традиционно организира - годишни срещи на бизнеса, банкови форуми, конференцията "Дигитолк" и пр. Критични публикации в "Капитал" и "Дневник" срещу Nexo не се откриват. След като започнаха проблемите на дружеството с регулатора в САЩ, бяха публикувани неутрални кратки текстове по темата.