Само в Lupa.bg: Нови доказателства обръщат делото срещу Герман Костин

Ексклузивно
17:00 - 23 Октомври 2019
7330
Само в Lupa.bg: Нови доказателства обръщат делото срещу Герман Костин

Адвокатите на Герман Костин обръщат делото, като представят нови доказателства, които ще са в полза на руснака, обвинен за "убийството с куфара". Това разкри пред Lupa.bg Капка Гергинова, защитник на чужденеца.

Делото срещу Костин, осъден миналата година на доживотен затвор за зверското убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, тръгва отначало, като днес се проведе разпоредителното дело.

"След като започне процесът, ще си използвам правото да поискам представянето на нови доказателства, които ще са в полза на клиента ми", обясни пред Lupa.bg адв. Гергинова.

Шокиращото престъпление беше извършено преди четири години. На 20 март 2015 г. в района на село Пасарел бе намерен трупът на 5-годишния Никита. Детето бе удушено и натикано в куфар, който беше изхвърлен в язовир "Искър" в района на с. Пасарел.

Край Приморско пък беше намерена мъртва неговата майка Ана Леонтиева. За смъртта на майката и детето беше обвинен пенсионираният военен Герман Костин, който е служил като командос в Афганистан.

Според прокуратурата семейството поверило на Костин да инвестира парите им в жилище в Кипър, но той ги е прехвърлял на своята българска съпруга Веселина Вачева, която живее в Северен Кипър.

Още при произнасянето на доживотната присъда през юли 2018 г. защитата на Герман заяви, че държавното обвинение е представило "некачествено събрани доказателства".

Руснакът обжалва присъдата си пред апелативните магистрати, които прецениха, че съдебният акт на Софийския градски съд е бил постановен след съществени нарушения на процесуалните правила и отмениха доживотния затвор с решение от 9 август.