Само в Lupa.bg: Обрат! Будимир Куйович се занимавал с таксита, а не с дрога

Актуални новини
16:02 - 11 Декември 2020
8138
Само в Lupa.bg: Обрат! Будимир Куйович се занимавал с таксита, а не с дрога

Соченият като наркобос Будимир Куйович се е занимавал с бизнес с таксита, научи Lupa.bg от човек от службите.

Докато е бил в затвора в Казичене, сърбинът е въртял 20 жълти коли в съдружие с други две известни в медиите личности. На този етап медията ни ще спести техните имена.

Така на практика излиза, че соченият за наркобос затворник всъщност е въртял легален бизнес. Никой от службите до този момент не е доказал, че с такситата Куйович всъщност е пласирал дрога.

В периода "Казичене" Будимир Куйович беше изненадващо освободен от килията за добро поведение и стана голям скандал в държавата. В момента сърбинът не е в добри отношения с двамата си бивши съдруджници и точно заради това е възможно да се появят нови - още по скандални факти.

Службите все още се опитват да докажат, че чрез такситата е пренасяна дрога. Медията ни припомня, че с таксита, чрез дъщеря си Станислава, се занимаваше и друг сочен от прокурорите за наркобос - Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Будимир Куйович беше заловен в кола на магистрала „Тракия" с фалшива шофьорска книжка. Оказа се, че по това време е бил в отпуск от затвора. На него му се полагала отпуска заради това, че редовно полагал труд – като чистач и озеленител, в затворническото общежитие от открит тип в Казичене.

Централният софийски затвор го преместил там през пролетта на 2017 г. и режимът за излежаване на присъдата му бил променен в лек.