Само в Lupa.bg: Отново цари хаос при пенсиите

Икономика
16:55 - 07 Февруари 2022
7532
Само в Lupa.bg: Отново цари хаос при пенсиите

Нова неприятна изненада преживяха някои пенсионери при получаването на пенсиите за месеца, научи Lupa.bg. 

От днес започва изплащането на пенсиите. Едновременно с тях ще бъдат преведени и COVID добавките от 60 лв., отпуснати с постановление на Министерски съвет за подпомагане по време на извънредната епидемична обстановка.

Пенсионерите, които са получили по-малка сума през януари, в сравнение с декември, след преизчисляване ще им бъде изплатена и разликата. Това се отнася за около 1 милион пенсионери, като при 247 000 от тях доплащането ще е до 5 лв., обясниха от НОИ.

Незнайно защо обаче някои пенсионери днес са получили по-малко пари от миналите месеци. Това се случва на фона на хаоса последните месеци, който цари в пенсионната система.

"Сега получих по-малко пари от миналия месец, даже и от предишния. Не само няма компенсация, но и парите ми този месец са по-малко. Вече не знам кога, какво се случва и защо аз и хора като мен са ощетени", сподели притеснена софиянка.

Големият скандал с пенсиите избухна миналия месец, когато се оказа, че много пенсионери са получили по-малко пари. Тогава управляващите обясниха, че това усещане се създава заради ковид добавките, които бяха намалени и че пенсиите не се пипат.

Така или иначе към момента много възрастни хора не са наясно кога, какво получават и споделят, че са напълно объркани.