Само в Lupa.bg: Проститутка със СПИН пребита зверски от заразен клиент

36-годишната Йорданка Е. бере душа в „Пирогов“, не иска да подаде жалба в полицията

Новини
14:30 - 04 Април 2019
10659
Само в Lupa.bg: Проститутка със СПИН пребита зверски от заразен клиент

Серопозитивната жрица на платената любов Йорданка Е. от Враца от два дни се лекува в института за спешна помощ „Пирогов“, след като е била зверски пребита от клиент, научи първи Lupa.bg. 36-годишната дама е в тежко състояние със счупена челюст, мозъчен оток и извадено око, но вече е извън опасност за живота. Едва ли обаче ще успее да възстанови зрението си след жестокия побой.

Интересното е, че Йорданка Е. е обяснила на дежурния полицай в болницата как е пострадала при падане, докато е простирала пране на балкона. Жената твърдо отказва да назове нападателя си, но наши източници в органите на реда подсказаха, че става въпрос за „инфекциозна“ лична драма. Жрицата на любовта е била атакувана от клиент, на когото преди повече от година е лепнала потенциално смъртоносната ХИВ-инфекция.

Мъж от провинцията, който по Коледа 2017-а бил командирован в София, стои зад побоя, обяснили на ченгетата колежки на потърпевшата. Човекът разбрал преди няколко месеца, че е серопозитивен при изследване за пътуване в чужбина. Той върнал часовника назад и установил, че няма къде да е пипнал заразата, освен от Йорданка Е. Като истински гангстер, иначе скромния семеен човек със седмици дебнал инфектираната проститутка, преди да я спипа онзи ден по здрач в градинката на баня „Мадара“ и да размаже лицето й с бокс.

„Нападението е извършено с изключителна жестокост и цинизъм, видно е, че виновният е имал лично отношение към жертвата“, споделиха ченгета, занимаващи се със случая.

От отделението потвърдиха, че пациентката им е серопозитивна и са взети всички необходими мерки за безопасността на лекарите и останалите болни. Според тях Йорданка Е. не е знаела, че носи опасната зараза, което е доста странно, тъй като проститутките по принцип са принуждавани от сутеньорите си да минават пълни изследвания поне веднъж на 6 месеца.