Само в Lupa.bg: Р. Овч. лично връчил партийната книжка на №3 в листата на БСП

Цветелина Пенкова била запалена по политиката от дете, ходела по протести с червените

Ексклузивно
21:20 - 24 Април 2019
8453
Само в Lupa.bg: Р. Овч. лично връчил партийната книжка на №3 в листата на БСП

Бившият енергиен министър Румен Овчаров лично връчил партийната книжка на поставената под номер 3 в листата на БСП за евроизборите Цветелина Пенкова, научи Lupa.bg. Младата надежда на червените стана популярна с впечатляващото си образование в чужбина и с трудовия си опит, придобит в банки и инвестиционни фондове в Обединеното кралство.

Въпреки че тя отнесе куп критики от "своите", че биографията й приляга по-скоро да е кандидат на някоя от десните партии, се оказа, че хубавицата е член на БСП от пълнолетието си. Цялото й семейство също е от симпатизанти на левицата, а нейният интерес към политиката започнал, още когато била малка. Запознати с пристрастията й на "Позитано" 20 твърдят, че тя не е пропускала нито едни избори, както и че е била участник в повечето организирани от червените протести през последните години. Иначе Пенкова досега не изгрявала на политическата сцена, защото след завършването си на Острова, активно се отдала на работа.

Имала намерение да стане член на Младежкото обединение преди време, когато тогавашният лидер Сергей Станишев го рестартира и подхвана мащабна кампания за обновление на партията, но плановете й съвпаднали с първите стъпки в икономическо-финансовата сфера.

В централата на БСП обаче се намират немалко нейни критици, които жужат, че поставянето й под номер 3 в листата, на сигурно избираемо място според последните социологически проучвания, е дело лично на Румен Овчаров. Като негово протеже, той ангажирал всичките си сподвижници в партията, членове на Националния съвет, да я издърпат от предварително начертаната й девета позиция. 

"Тя не се стреми към парите, защото си има достатъчно и в сметката, и като служител на инвестиционния фонд в Англия. Тя иска власт и не се учудвайте да я видите и като кандидат-депутат за родния парламент съвсем скоро", коментира член на пленума пред Lupa.bg по повод новата звезда на партията.

Обиколките на БСП в страната, които вече предизборно стартираха, обаче доказвали, че Цветелина е харесвано лице, макар и свежо и непознато досега на твърдото партийно ядро.