Само в Lupa.bg: Разпитаха убиеца от Борисовата и за смъртта на Георги

Новини
14:55 - 29 Ноември 2019
8494
Само в Lupa.bg: Разпитаха убиеца от Борисовата и за смъртта на Георги

Задържаният за убийството в Борисовата градина от преди 2 дни, е разпитан и за клането на Георги на 2 юни 2015 година, научи Lupa.bg. Това се е наложило, защото основната версия на защитата на Йоан Матев, подсъдим за престъплението преди 4 години е, че гей е отнел живота на Жоро.

Престъплението от сряда бе в резултат на гей скандал, категорични са криминалистите, затова те допускат двата случая да са свързани. Припомняме, че 48-годишен мъж беше намерен в парка с нож в гърлото, събути гащи и отрязан член. Ченгетата веднага задържаха извършителя на 33 години.

От край време парка в Борисовата градина се слави като свърталище на гейове, като много често млади момчета са атакувани с палави предложения.

Смята се, че последното клане е заради ревност, като все още се чакат резултати от аутопсията, за да се установи дали жертвата е била пияна, когато е станало зверството. Предполага се, че членът на убития е бил отрязан вече като той е бил мъртъв.

Близките на подсъдимия за убийството на Георги - Йоан Матев допускаха, че престъплението може да се повтори и извършителят да си признае, че преди години е заклал и другия млад мъж.

Именно заради това арестуваният мъж е разпитван и за смъртта на Гошо, но до този момент той не е признал да е свързан с това престъпление. Ако задържаният проговори, това може да обърне изцяло делото срещу Матев, което все още се влачи в Софийски градски съд.

Lupa.bg научи още, че по делото е имало показания на арестанти от следствието на "Г.М.Димитров", които също признават, че имат информация, че престъплението преди 4 години не е извършено от Йоан, а от гей, който обикалял постоянно в Борисовата градина.  

В момента криминалистите са намерили много общи неща в почерка на двете убийства и работят много сериозно да установят дали е възможно килърът да е един и същ човек. 

Първият разпитан свидетел по делото беше приятелката на убитото момче Лора Крашевска. Тя разказа, че на 2 юни 2015 година е трябвало да се срещне с Георги след училище. След като се чули и той и казал, че до няколко минути ще е пред Строителния техникум „Христо Ботев”, където е учела Лора, тя получила второ обаждане от него. Георги ѝ казал само, че е намушкан и я помолил да отиде при него. Той ѝ казал, че е на пейка, но не уточнил къде. Лора се сетила, че обикновено са се събирали на пейки в Борисовата градина и тръгнала натам.
 
Когато стигнала при него тя видяла Георги да лежи на пейка с пяна около устата. Веднага се обадила на Спешна помощ, но не успяла да уточни къде точно се намират, затова линейката ги подминала веднъж, след което момичето се обадило повторно на 112. Когато медиците пристигнали, установили, че момчето вече е мъртво.
 
Лора разказа още, че на 1 юни 2015 година, ден преди убийството, Георги е имал конфликт с неин съученик. Игнатов ревнувал приятелката си, но не се е стигало до сериозни проблеми.