Само в Lupa.bg: Рок иконата Весо Кокала озвучава Народното събрание

Ексклузивно
13:00 - 11 Септември 2020
8927
Само в Lupa.bg: Рок иконата Весо Кокала озвучава Народното събрание

Рок иконата Веселин Тодоров, по-известен като Весо Кокала, е спечелил мащабна обществена поръчка на Цвета Караянчева, научи ексклузивно Lupa.bg. Основателят на легендарната банда "Фактор" от 1972 г. е станал бенефициент по конкурс за озвучаването на пленарните заседания на Народното събрание в прилежащото фоайе край новата зала "Св. София", стана ясно от документи, публикувани на страницата на институцията днес. 

Общата стойност на апетитната поръчка е за близо 85 хиляди лева, без ДДС. Борбата за спечелването на конкурса е била безмилостно жестока, разкриха наши източници. От юни деловодството на парламента събира оферти, като се оказва, че най-ниската цена за целта е предложил именно Кокала. 

Рокаджията от години държи веригата музикални магазини, а фирмата му "Фактор-ТС" ЕООД се занимава с озвучаването не само на концерти, но и на политически събития. 

Легендарният бас и до днес не спира да внася култови инструменти от чужбина и макар да е на 71 години, още забива с приятели. Китаристът става известен с "Фактор" като подгряваща група на Емил Димитров в неговите турнета до 1974 г., а впоследствие свири заедно с редица изпълнители, включително и с "Щурците".