Само в Lupa.bg: Румен Овчаров стои зад Мая Манолова

Актуални новини
12:45 - 09 Септември 2019
7890
Само в Lupa.bg: Румен Овчаров стои зад Мая Манолова

Доайенът на левицата и бивш енергиен министър Румен Овчаров стои зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Ексомбудсманът се радвала на изключителна подкрепа от бившия председател на най-голямата организация на БСП - тази в столицата, както и на спътничката му в партийните и енергийните дела Анна Янева.

Макар двамата мастити социалисти отдавна да не са в прякото ръководство, те все още са основни фактори в редиците на Столетницата и са сочени за едни от най-влиятелните фигури и в централата на "Позитано" 20.

Въпреки че от БСП все още шикалкавят дали ще подкрепят Манолова официално и ще се присъединят към независимия инициативен комитет, който я издигна, Градският съвет с над 15 000 членове е категорично зад номинацията й за градоначалник, стана ясно и от думите на настоящия шеф на организацията Калоян Паргов.

"Мая Манолова е получила подкрепа още по време на номинационния етап, така че засега тя има най-големи шансове за подкрепа", уточни той днес пред БНТ. 

Относно подкрепата от различни формации в политическото пространство за кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет, Паргов заяви, че това не се случва за първи път. Той даде пример с 1995 г., когато Венцислав Йосифов достигна до балотаж, и 2005 г, когато това се случи със Стоян Александрвов.

"Има всички шансове да се повтори един подобен развой с ясната мисъл, че БСП сама не може да спечели избори в София, но с консолидираща фигура, една такава промяна е възможна", каза Паргов.

Очевидно е, че гражданите искат нещо различно, искат една промяна, която да даде друга перспектива, категоричен бе той. И според него с нови лица и експертиза в листата за Столична община, левицата има голям шанс да преобърне облика на града. Самият Паргов е сочен от години за протеже на Р. Овч. Градският съвет ще реши кого подкрепя официално на конференцията си идната събота. 

Снимка: Агнес Методиева