Само в Lupa.bg: Скриха аутопсията на починалия британец

Прокрадват се съмнения, че с Роб Спрей се повтаря случаят "Чората"

Ексклузивно
17:16 - 21 Октомври 2019
6183
Само в Lupa.bg: Скриха аутопсията на починалия британец

Седем дни след смъртта на английския запалянко Роб Спрей, който почина в полицейска патрулка, все още се пази в пълна тайна какви за резултатите от аутопсията на трупа. Lupa.bg научи, че близките на чужденеца настоявали тялото да се върне възможно най-бързо в Англия, където да се извърши експертизата.

В пресата излезе информация, че 32-годишният младеж бил надрусан здраво и умрял от свръхдоза. В медиите обаче се прокраднаха съмнения, че фенът бил зверски пребит, защото оповръщал в патрулката на МВР. Веднага след инцидента много хора се сетиха за случая "Чората", при който благоевградчанинът Ангел Димитров - Чората почина по време на арест, извършен покрай спецакция "Респект" на МВР, заповядана от тогавашния вътрешен министър Румен Петков.

След инцидента също плъзна информация, че Чората умрял от свръхдоза. Години след драмата с Чората съдиите решиха, че е извършено убийство и вкараха полицаите в затвора. 

Историята помни и други случаи, в които нашите полицаи са изопачавали фактите при проведени акции.

През 2005 година Динамо Букурещ гостува на Левски София. В с. Български извор румънските фенове са нападнати от ултраси на Литекс Ловеч. Бензиностанцията е потрошена от нашите ултраси, които взимат маси, столове и пожарогасители и атакуват румънците. 

От полицията обаче излиза информация, че феновете на Динамо Букурещ са потрошили бензионостанцията, а полицаите и българи са се намесили и спасили положението. 

В акцията са арестувани само румънци, след мелето ченгетата спират рейса с фенове на Динамо Букурещ, който е с изцяло изпочупени стъкла от феновете на Литекс и изземват всички телефони и камери. Оказва се обаче, че румънски фен скрил в гащите запис от мелето, на което се вижда, че фенове от Ловеч атакуват северните съседи, които се прибират в автобуса, отбранявайки се. Фенове на Литекс мятат и пожарогасител, а ченгетата гледат безучастно погрома. 

Записите достигат до румънските медии, става дипломатически скандал, който у пас е заметен под килима. В Румъния се обединяват феновете на Динамо, Стяуа, Университатя Крайова, Политехника Тимишоара и Рапид Букурещ и въпреки омразата си правят мощни митинги с призив "свобода и справедливост за феновете на Динамо". Намесва се и посолството на Румъния, цялото румънско правителство и петимата румънци са освободени тихомълком.