Само в Lupa.bg: Станишев си върна БСП

Политика
16:50 - 17 Май 2019
10241
Само в Lupa.bg: Станишев си върна БСП

Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев стегна редиците на БСП в самостоятелната кампания за агитация "от врата на врата" в цялата страна, която прави от старта на предизборната битка, научи Lupa.bg. От няколко седмици Станишев не е спирал пътуванията си в България, като обръща внимание и на най-затънтените села и махали, за да се срещне с електората на червените. По наша информация някои от членовете на тясното партийно ръководство в центъра на столицата завистливо коментират, че Станишев е постигнал по-добра консолидация на червения електорат, отколкото самата председателка Корнелия Нинова. 

Станишев има изключително гъста програма за срещи с избирателите и с общопартийните организации, която обаче не му пречи да води разговори за бъдещето на Европейския съюз и в Брюксел. Преди дни той получи масирана подкрепа за кандидатурата си за нов мандат в Европарламента от редица леви премиери и председатели на партии от семейството на ПЕС. 

Твърденията от "Позитано" 20, че Станишев няма място в челните позиции на кандидатдепутатската листа заради противоречивия си имидж у нас явно ще се окажат преувеличени, ако се има предвид числеността на структурите, с които той се среща в страната. Наши източници твърдят, че той успява да впрегне всички членове по места за предизборните си сбирки и празни столове по залите няма. А в София треперели, че той е успял да си върне голяма част от симпатиите на редовите социалисти след нечуваните хули и клевети, които изтърпя по свой адрес в последните години.

"Битката на "Позитано" сега е не само да спечелим вота, но и да се преброят преференциалните гласове", коментират висшите апаратчици, а неофициално в партията се говори, че има директива от Нинова за агитация към избирателите да избират преференциално заместничката й Деница Златева. Или да се насочат към номер 10 в листата, под който е националистът и водещ в червената телевизия Велизар Енчев. От друга страна, флангът на президента Румен Радев в БСП, води борба бившият съветник на "Дондуков" 2 Иво Христов, който е с номер 4 в списъка, да спечели най-голям брой преференции на 26 май.