Само в Lupa.bg: Телевизията на БСП в кома

Ексклузивно
16:36 - 10 Януари 2020
19036
Само в Lupa.bg: Телевизията на БСП в кома

Телевизията на БСП тотално рухна и е изправена пред реалната опасност на спре. Lupa.bg научи, че тези дни е започнало масово съкращаване на хора и на „Индустриална” 11, където се помещава медията, са останали буквално двайсетина души.

Причината за драстичните действия е липсата на пари. Служителите в БСТВ се оплакват, че преди Коледа са ги оставили без заплати и нямало с какво да посрещнат празниците. Според слуховете точно преди Нова година ръководството също било сменено тихомълком и към момента медията вървяла на автопилот.

Тези, които са останали, са силно притеснени, че могат да изгубят работата си и по друга причина – с толкова малко хора телевизията няма как да изпълнява програмата, за която е лицензирана. Ако това се случи, СЕМ съвсем спокойно може да отнеме лиценза на БСТВ.

„От амбициозната тв програма през първите няколко месеца няма и следа”, признават даже редови членове на „Позитано” 20. За тази програма обаче били нужди около стотина души, а в момента имало пет пъти по-малко. „Втората по големина партия се излага с програма, по-лоша и от тази на Слави Трифоновата телевизия”, разочаровани са съпартийци на Корнелия Нинова.

На освободените служители им давали надежда, че след няколко месеца, когато партията се стабилизира финансово, могат да ги върнат на работа. Преди това обаче телевизията трябвало да изчисти дълговете си, а те били в размер на стотици хиляди левове към външни контрагенти.