Само в Lupa.bg : Уникален дует Милко Калайджиев - Мира Радева (СНИМКИ)

През ключалката
12:51 - 01 Юли 2019
5530
Само в Lupa.bg: Уникален дует Милко Калайджиев - Мира Радева (СНИМКИ)

На неповторим музикален дует между мустак №1 на родната музика Милко Калайджиев и социоложката Мира Радева се натъкна репортер на Lupa.bg през уикенда. Спонтанното изпълнение зарадва китното рилско селце Бели Искър по време на ежегодния Фестивал на зелника.

Бай Милко беше специалният музикален гост на събитието и зарадва публиката с повече от час енергични изпълнения, като премина от кавъри на Лили Иванова и Папи Ханс, до своите убийствени фолк хитове. Внезапно по средата на лайфа му на сцената излезе Мира Радева, която има пицария в центъра на селото. Съвсем не по сценарий, социоложката получи микрофон и изкара няколко дуета с Мустака, начело с "Огън от любов".

Напоследък Мира се изявява и като певица, а малцина знаят, че всъщност с Милко я свързва крепка дружба от близо 6 десетилетия. Двамата са израснали през три преки в Свиленград и като деца често са си играли заедно, макар Калайджиев да е с няколко години по-голям от майсторката на обществените анализи.

И още един интересен факт - водещ на събитието (с розовата ризка на снимките) беше известният спортен журналист Станимир Бакалов, който в медийните среди е спряган като един от възможните заместници на Слави Трифонов в ново забавно шоу в някоя от националните телевизии.