Само в Lupa.bg: Уникално скъп "Брабус" помете спирка в центъра на София (СНИМКИ и ПОДРОБНОСТИ)

По чудо Денят на будителите не се превърна в кошмар

Новини
13:10 - 01 Ноември 2022
12923
Само в Lupa.bg: Уникално скъп "Брабус" помете спирка в центъра на София (СНИМКИ и ПОДРОБНОСТИ)

Огромен и много скъп джип помете спирка в центъра на София, а като по чудо няма жертви, видя репортер на Lupa.bg. Моделът "Мерцедес Брабус" 800, който тежи близо 2,6 тона и е едно от най-здравите возила, се е разбил в малките часове на днешния Ден на будителите, който можеше да се превърне в кошмар за нечии семейства.

Водачът загубил управление и връхлетял с висока скорост върху трамвайната спирка на столичната ул. "Алабин" в посока площад "Македония", и е успял да изпочупи цялата си предница - нещо, за което учуди полицаите и специалистите, пристигнали бързо на мястото на инцидента, на който се разлетяли предпазните колчета и знаци.

В близост до джипа има и кенче бира, а органите на реда предполагат, че инцидентът е станал заради почерпен шофьор, който снощи може и да е празнувал Хелоуин и едва ли е бързал, за да посрещне първите слънчеви лъчи с Деня на будителите.

"Брабус"-ът, който е на стойност близо 390 000 евро, е с немска регистрация - от Крефелд, и с тарикатски номер - KRTS 4444.

Районът все още е отцепен, а полицаите установяват причините за катастрофата и пазят в тайна самоличността на шофьора и неговите спътници. Движението на автомобилите все още е затруднено в района, придвижването в тази част на центъра е най-удачно с трамвай.

Снимки: Lupa.bg