Само в Lupa.bg: Велизар Димитров и стотици българи останаха час в капана на "Васил Левски"

Охранителите и полицията не пускаха хората да си тръгнат от стадиона след края на евроквалифакцията България - Англия

Новини
14:48 - 15 Октомври 2019
3997
Само в Lupa.bg: Велизар Димитров и стотици българи останаха час в капана на "Васил Левски"

Скандал след скандал преди, по време и след квалификационния двубой за Евро 2020 между България и Англия, игран късно снощи в София. Стотици родни фенове не успяха да си тръгнат навреме и да се приберат с градския транспорт след срещата, видя репортер на Lupa.bg.

Близо час хората стояха редом с част от английските фенове, настанени в сектор "А" на националния стадион и не ги пускаха да излязат от който и да било вход.

Стюардите се оправдаваха, че такива са им нарежданията - първо трябвало да излязат посетителите от сектор "В" през всеки един от входовете, а след това и останалите. Когато стадионът беше празен и на трибуните в сектор "А" и "Г" останаха предимно англичани, българите пак не бяха пуснати.

Този път се намеси полицията, като каза, че такова е нареждането и вратите на изходите бяха заключени - от съображения за сигурност.

"За ваша безопасност е", промълви троснато униформен с каска и маска.

"Добре де, ами ако тук сега ни налетят и почнат да ни бият, какво правим?", попита бившият национал и скаут в ЦСКА Велизар Димитров, който беше с приятели в сектор "А".

Отговорът - повдигане на рамене от страна на униформените. Само една дама се осмели да промълви: "А, ако излезете навън и ви набият, тогава кой ще е виновен? Пак ние, нали? Съжаляваме, но такива са нарежданията".

Малко след полунощ хората бяха пуснати, но вече - след дъжд качулка. Градският транспорт не работеше, освен денонощните автобусни линии, метрото беше затворено, тъй като и последната мотриса беше отлетяла в своята посока, а около националния стадион чакаха таксита "копърки".