Само в Lupa.bg: Весела Лечева разпитвана за Васил Божков, мълчи като партизанин

Общество
21:11 - 08 Юли 2020
12581
Само в Lupa.bg: Весела Лечева разпитвана за Васил Божков, мълчи като партизанин

Бившата шампионка по стрелба и съпруга на превърнатия в зеленчук с куршум в главата бизнесмен Манол Велев - Весела Лечева, е била разпитвана по повод участието на Васил Божков в атентата срещу съпруга й. От свои източници във вътрешното министерство Lupa.bg научи, че русокосата функционерка на БСП не си е позволила по никакъв начин да твърди, че хазартният бос стои зад стрелбата от лятото на 2007 г.

Информаторите ни твърдят още, че разпитът на Лечева е бил повече формален, защото прокуратурата вече разполага със свидетели, които да свържат Божков с атентата срещу Манол Велев. Самата Лечева пък твърдяла, че не изключва дори вариант стрелбата да е свързана с нейната работа като председател на Държавната агенция за младежта и спорта по онова време.

Всъщност, шампионката е дала доста интересни показания веднага след трагедията през 2007 г., когато е назовала и имена, и е разказала ужасяващи подробности за връзките между бизнес и ъндърграунд. Тъй като думите й пред ДАНС не за взети под внимание, тя се е зарекла повече да не откровеничи пред властите.

"Живеех с наивното очакване, чче полицията ще привика всички онези, които ние знаем на пръсти с прякорите им, ще ги държат няколко дни, ще разпитат информаторите си. Това въобще не се случи. Всеки ден ми говореха какво ли не. Че зад атентата стои Майкъл Чорни и други подобни", казва Лечева в единственото си интервю по повод атентата. Дали Васил Божков е сред "тези с прякорите" предстои да установим.

Срещу дубайския изгнаник Васил Божков прокуратурата вече има надеждни свидетели