Само в Lupa.bg: Юрист в „Младост” върти далавери с общински жилища

Крими
14:40 - 08 Юли 2019
13053
Само в Lupa.bg: Юрист в „Младост” върти далавери с общински жилища

Безобразията в столичния район „Младост” продължават. Местната управа настанява техен човек в тристайно жилище за 60 лв. месечен наем, а нуждаещите се хора трябва да чакат над 10 години за евтин подслон, разказват за Lupa.bg служители на кметството.  

Ивайло Тихомиров, който търси жилище под наем, в рамките на 2 месеца през 2016 година успява да се настани в общинското жилище в „Младост”. През 2018 г. далаверата лъсва и кметът арх. Румен Русев е принуден да прекрати договора с наемателя. Квартирантът обаче завежда дело срещу него пред Административния съд. Съдът обаче установява, че в документацията на архитекта има неточност и прави препоръка да се коригира.

Забележката на Темида е дребна, но никой от управата на „Младост” не я отстранява. Юристът Йоан Андреев е знаел за нея, но си е затраял, твърдят пред Lupa.bg служители на района. Именно тази негова пасивност поражда съмнението, че зад бездействието стоят пари ли пък двамата са в приятелски или роднински отношения.

Заради затварянето на очите на юриста делото отива във Върховния административен съд, който отсъжда в полза на Ивайло Тихомиров. При това положение той вече от наемател може да се превърне в собственик на жилището, в което живее вече трета година. То ще му бъде продадено също на символична цена.