Самолет с над 200 пътници кацна аварийно на летище в Япония

Машината се приземила, след като започнал да излиза дим

Новини
18:25 - 24 Април 2024
1491
Самолет с над 200 пътници кацна аварийно на летище в Япония

Самолет на японската авиокомпания "Ол Нипон Еъруейс" (All Nippon Airways) се приземи безопасно на летище „Шин Читосе“ в Северна Япония, след като от него е било забелязано да излиза дим, съобщи японската национална телевизия.

Самолетът, излетял от международното летище в Токио, е превозвал около 200 души. Няма данни за пострадали, съобщи телевизията. Димът, който се е виждал да излиза от крилото след кацането, е намалял, след като двигателите са били спрени.

Възможно е димът да се е появил в резултат на изтичане на масло, пише БТА. Индикатор в пилотската кабина е показал загуба на налягане на маслото в системата, която управлява самолета.

След инцидента едната от двете писти на летището беше затворена. Авиокомпанията за момента не е коментирала случая. През януари полет на "Джапан еърлайнс" (Japan Airli nes) и самолет на бреговата охрана се сблъскаха и избухнаха в пламъци на летището.

Всички 379 пътници и членове на екипажа
бяха евакуирани от самолета и оцеляха. Пилотът на самолета на бреговата охрана беше ранен, а петима членове на екипажа загинаха.