Самотен баща живее от 2 години във фургон с детето си

През 2022 г. пожар изпепелява дома на Бисер Годев

Общество
15:41 - 26 Декември 2023
6002
Самотен баща живее от 2 години във фургон с детето си

Самотен родител от години отглежда сам своята дъщеря. От почти две години обаче двамата живеят във фургон, след като пожар изпепелява дома им в кочериновското село Боровец.

Домът на Бисер Годев и неговата дъщеря изгаря до основи в началото на 2022 година. Пламъците за минути поглъщат цялата покъщнина и спомените на семейството. Днес, почти две години след трагедията, двамата продължават да живеят във двустайния фургон, осигурен от дарители.

За да издържа семейството, Бисер работи в цех за пелети. 11-годишната му дъщеря Валя учи в близкия град Кочериново.

"Сутрин аз я изпращам към 7 без 15, отивам на работа, Вечер се прибирам към четири и половина. Сготвим нещо, она дожда и така", разказва пред БНТ Бисер Годев.

Вечер двамата си разпределят семейните задължения. Бисер готви, а Валя помага за домакинската работа. Бисер казва, че никъде няма лесно, но човек не бива да хленчи, а да се радва на всеки ден, изпълнен с любов.

"Справяме се и с парите, и с другите неща. Работим, изкарваме... ще се справим. Важното е с нея да сме добре, да се обичаме , да се уважаваме и повечко да ме слуша!"

За да зарадва Валя, за коледно-новогодишните празници Бисер създава празнична атмосфера около фургона. За празниците Валя си пожелава да има сняг, а Бисер си пожелава само да е здрав, за да продължава да работи и двамата с Валя да се обичат както досега.